Verwachte nestjes

Augustus 2021

Momenteel geen plannen voor een nestje, wellicht in de toekomst met Yara…..

Helaas, geen pups!

Helaas bleek uit de echo dat er wel pups zijn geweest maar dat deze zijn geresorbeerd. Wat een teleurstelling! Wat erger was is dat de baarmoeder erg onrustig was en dat om verdere problemen te voorkomen (baarmoederontsteking) het advies was Ayla te laten steriliseren. Dus in plaats van vreugde grote teleurstelling en spanning voor de operatie. Gelukkig is de operatie geslaagd en is Ayla helemaal goed opgeknapt. Dat is toch het belangrijkste.

Dekking

Dekking heeft plaatsgevonden op zaterdag en zondag 19 en 20 juni jl. Nu volgt het wachten….over 28/ 30 dagen echo!!

Nestaankondiging Epagneul Picard 2021 
Als alles goed mag gaan verwachten wij rond eind augustus pups uit de combinatie ILA MOLAN VAN STIP x NAXI DU BOIS DU DEFFOY . Deze combinatie voldoet aan het VFR. Het inteeltcoëfficiënt van de nakomelingen uit deze combinatie berekend over vijf complete generaties is 1.17% (lof select)  

Annonce Nid Epagneul Picard 2021
Si tout se passe bien, nous attendons des chiots de la combinaison ILA MOLAN VAN STIP x NAXI DU BOIS DU DEFFOY vers la fin août. Cette combinaison est conforme au VFR. Le coëfficiënt de consanguinité de la descendance de cette combinaison calculé sur cinq générations complètes est de 1,17% (lof select) P 

Announcement expected litter Epagneul 2021 
Picard If all goes well we expect puppies from the combination ILA MOLAN VAN STIP x NAXI DU BOIS DU DEFFOY around the end of August. This combination complies with the VFR. The inbreeding coefficient of the offspring from this combination calculated over five complete generations is 1.17% (lof select) 

Nest-Ankündigung Epagneul Picard 2021 
Wenn alles gut geht, erwarten wir Ende August Welpen aus der Kombination ILA MOLAN VAN STIP x NAXI DU BOIS DU DEFFOY. Diese Kombination entspricht der VFR. Der Inzuchtkoeffizient der Nachkommen aus dieser Kombination, berechnet über fünf komplette Generationen, beträgt 1,17% (lof select)  

Bij serieuze interesse,  neem contact met ons op!

En neem even de moeite om onderstaande tekst te lezen… ( het is op dit moment schrikbarend hoeveel aanvragen voor pups we krijgen van mensen die niet beseffen wat een JACHThond inhoud…)
———————————————————————-
Ik ben een hond uit de 21 ste eeuw.

Ik ben een border collie.
Ik ben gemaakt te werken, en ik ben een onmiskenbare kunstenaar in het werken met de kudde. Ze zijn boos op me vandaag omdat ik, wegens gebrek aan schapen, fietsen, auto ‘ s, kinderen en alles wat onderweg is, probeer te controleren.

  • Ik ben een zwitserse witte herder
    Ik straal in alle disciplines en ben altijd klaar om te werken. Vandaag vragen ze me om elke dag op de bank te relaxen.

Ik ben een Akita Inu.
Mijn voorouders werden geselecteerd voor hondengevechten. Vandaag vragen ze me om tolerant te zijn voor mijn soortgenoten, en het verwijt men me voor reactiviteit wanneer een van hen me nadert.

Ik ben een Beagle.
Toen ik mijn prooi achtervolgde, blafte ik, zodat de jagers me konden volgen. Vandaag draag ik een elektrische halsband om te zwijgen, en ze willen dat je terugkomt met een knip van je vingers.

Ik ben een Yorkshire Terriër.
Ik was een angstaanjagende rattenjager in Engelse mijnen. Vandaag denken ze dat ik mijn pootjes niet kan gebruiken en ze sluiten me altijd in hun armen.

Ik ben een labrador retriever.
Mijn visie op geluk is een vijverduik om de eend terug te brengen naar mijn baasje. Ze vergeten vandaag dat ik een bewegingshond ben en geweldig kan rennen. Ik ben dik en ik moet kinderoppas zijn.

Ik ben een Jack Russel.
Ik kan een vos onder ogen zien, een grotere das en rat in zijn schuilplaats. Vandaag geven ze mij de schuld van mijn bloederige karakter en willen ze van mij een huiskamerhond maken.

Ik ben een Siberische Husky.
Ik ken de geweldige ruimtes in het noorden van Rusland, waar ik sleeën met geweldige snelheid kon slepen. Vandaag heb ik als enige horizon alleen de muren van de tuin, en voor bezetting de gaten die ik in de grond graaf.

Ik ben…

Ik ben…

Ik ben…

Hoeveel (veel) andere ′′ zijn…”

Ik ben een hond uit de 21 ste eeuw.

… maar ik ben ook een individu die zijn instinct moet uiten, en ik ben niet geschikt voor het sedentaire leven dat je wilt dat ik leid…

Acht uur per dag alleen doorbrengen in huis of in de tuin, tot als je in de avond thuiskomt een kleine wandeling met mij maakt. Dat maakt me diep ongelukkig.

Ik zal het uitdrukken door de hele dag te blaffen, van je huis een slagveld te maken en je tuin in een mijnenveld, of bijt in mijn benen of staart en ik zal heel onhandelbaar zijn de paar keer dat ik mezelf buiten bevind.

Je zult denken dat ik blij ben om te genieten van het comfort van een zacht hondenhok of je bank terwijl je naar het werk gaat, maar ik zal eigenlijk ontevreden en geladen zijn.

Als je me echt leuk vindt, als je altijd van me hebt gedroomd, maar je kunt me geen echt hondenleven geven, een leven dat het waard is om te leven, en zo niet kun je me de baan aanbieden waar mijn genen om vragen, geef me dan op.

Als je het leuk vindt hoe ik eruitzie maar je bent niet bereid om de eigenschappen van mijn karakter afgeleid van een strenge genetische selectie te accepteren en je misleidt dat je ze kunt veranderen zoals je wilt, geef me dan op.

Omdat ik een 21 e-eeuwse hond ben, ja, maar in mij, slaap ik nog steeds. Degene die vocht, degene die jaagde, degene die de slee trok, degene die een kudde leidde, degene die een eigendom verdedigde.

En vroeg of laat wordt hij wakker.

En vroeg of laat zal hij eruit willen komen.

In goede of slechte tijden.